Grötpinnar
Matintroduktionen för min lilla dam har varit kämpig om vi skall vara ärliga, men det kan vi prata mer om i ett annat inlägg. Jag har blivit tipsad om att grötpinnar är en bra grej för små bebisar som börjar äta så idag fick jag äntligen tid att veva ihop en smet och testa. 
 
Receptet kommer från Kiddokitchen, en app jag använder där det finns massa recept för bebisar. 
 
Du behöver
1 banan
3/4 dl grötpulver
1/d dl havregryn
1/2 tsk kardemumma
1 ägg
2 krm bakpulver 
1 msk rapsolja 
(jag la i lite ceylon kanel också)

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. Mosa bananen och lägg sedan alla ingredienser i en bunke och rör om till en smet. Klicka ut på bakplåtspapper och sedan in i ugnen i 20 minuter. Klart!  
 
Jag gjorde två satser, och andra gången testade jag att lägga smeten i en brödform. Klickade även på lite katrinplommonpuré på toppen (eftersom jag precis hade gjort en laddning). Gör jag igen kommer jag nog köra på bakplåtspapper för det var rätt svårt att få ut den ur formen, trots att jag hade hällt lite olja i den innan. 
Känns som ett perfekt snacks att ha med sig på barnvagnsturer! Hoppas att hon gillar dem 🙌🏼
Tappade formen i golvet när jag skulle fota 🫠 men som tur var hamnade den uppåt 🙏🏼 

Dessa går att förvara ca 3 dagar i rumstemeratur, men går också att frysa in 👌🏼 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress